Leiden – Vrijdagmiddag 22 september is de Reuzenbol ‘Leidsch Perspectief’ onthuld in de tuin van het Da Vinci College aan de Kagerstraat in Leiden. Met deze onthulling staan er nu 2 Reuzenbollen in Leiden. Deze Reuzenbol is dit weekend ook te bewonderen tijdens de Kunstroute Leiden, waarvoor de school speciaal is geopend van 12.00 – 16.00 uur.

Dhr Dick Twigt (Hoofd Beheer & Organisatie, Da Vinci College): “Het Da Vinci College Kagerstraat vindt de adoptie van een Reuzebol om verschillende redenen een waardevol project. Ten eerste promoot het gezondheid en bewegen door fietsen aan te moedigen, in de hoop dat er veel leerlingen, collega’s maar ook ouders/verzorgers de gehele route een keer gaan fietsen. Dit past volledig in de ‘Gezonde School’ gedachte. Daarnaast biedt het project educatieve kansen, zoals het leren over kunst, lokale cultuur en geschiedenis. Wij hopen dat dit bijgedragen heeft en bijdraagt aan een positieve leeromgeving en betrokkenheid van de leerlingen bij hun omgeving.”

De Reuzenbol is beschilderd door Yannick Wilthof, Mats Schutz, Madelief Gérard en Nick Schouten, leerlingen uit 6 VWO van het Da Vinci College Kagerstraat. Eind vorig schooljaar heeft de 5 VWO klas schetsen en ideeën aangeleverd voor het ontwerp. Het was direct duidelijk dat ze de stad Leiden wilden neerzetten waar ze wonen, waar hun school staat en waar ze trots op zijn. Bovengenoemde leerlingen hebben een keuze gemaakt uit alle aangeleverde ontwerpen. Met enthousiasme en veel eigen inbreng hebben ze bepaald welke schetsen ze voor de bol wilden gebruiken en gedreven zijn ze aan de slag gegaan. Het was direct duidelijk, dat het perspectief een grote rol zou gaan spelen.  De Reuzenbol werd onthuld door de directrice van Da Vinci, mw. A. Dezitter samen met leerlingen van het Da Vinci.