Noordwijk – Maandagochtend 18 januari is de Reuzenbol ‘Langeveld’ onthuld in Noordwijk. Een kleurrijke geschiedenis op 1 kunstwerk.

De Reuzenbol, die geplaatst is op de Wilgendam in Noordwijk, werd onthuld door Gerard Heemskerk, Johande Groot, Jan-Willem Rotteveel en Sandra Hogervorst (vertegenwoordigers van Agrarisch Noordwijk) samen met de kunstenares Nicoline Heemskerk uit Warmond.

Agrarisch Noordwijk is een groep van verschillende ondernemers, die de geschiedenis, maar vooral de vitaliteit van de agrarische sector in Het Langeveld, Noordwijk willen benadrukken. Gerard Heemskerk: “Agrarisch Noordwijk heeft ervoor gekozen om een Reuzenbol te adopteren, om het verleden en heden door menskracht en innovatie een podium te geven aan allen die de schoonheid van ons mooie vak willen beleven.

Op de Reuzenbol zie je de bedrijvigheid bestaat uit kwekers van bolgewas op pot, bloemen en vaste planten, er lopen blaarkoppen en er is een zweefvliegveld. De dame die over de blaarkop springt overtuigt van vitaliteit, haar nostalgische kleding verwijst naar het romantische verleden. De poten van de koe staan tussen exotische vaste planten. We zien parende scholeksters, die de weidevogelstand in de toekomst verzekeren. In de lucht vliegt een grutto en een drone. Op de grond zit een haas tussen de tulpen. Daarboven wordt er met een ouderwets zaaimachientje gezaaid versus een moderne tractor. Verder zie je de voormalige geitenfokkerij met daarbij de legendarische bewoner: Toop van den Berg. Bij het zweefvliegveld in het duingebied wemelt het er natuurlijk van de damherten.

v.l.n.r. Gerard Heemskerk, Piet Weijers, Nicoline Heemskerk, Sandra Hogervorst, Jan van Vliet, Johan de Groot, Jan-Willem Rotteveel.