Thema Reuzenbol – Leidsch Perspectief

De Leidsche cultuur en grachten zijn samengekomen op deze tulpenbol. Het is een bol, die de Leidsche grachten weerspiegelt in al zijn glorie en perspectief. Gehuld in de tinten van de stad wordt een eerbetoon aan de beroemde Burgemeester Pieter van der Werf gebracht, die de mooie stad heeft gered tijdens het Beleg van Leiden. De grachten, de panden en natuurlijk de sleutels zijn belangrijke onderdelen van de stad. Met een biertje, een bord hutspot, haring en wittebrood in het klauwtje kan er genoten worden van het feest, de sfeer en de Leidsche Rrrr.

Reuzenbol 'Leidsch Perspectief' - Da Vinci College
Reuzenbol 'Leidsch Perspectief' - Da Vinci College
Reuzenbol 'Leidsch Perspectief' - Da Vinci College
Reuzenbol 'Leidsch Perspectief' - Da Vinci College

Kunstenaars – Leerlingen Da Vinci College

Eind vorig schooljaar heeft de 5 VWO klas schetsen en ideeën aangeleverd voor het ontwerp. Het was direct duidelijk dat ze de stad Leiden wilden neerzetten, waar ze wonen, waar hun school staat en waar ze trots op zijn. Yannick Wilthof, Mats Schutz, Madelief Gérard en Nick Schouten, leerlingen uit 6 VWO van het Da Vinci College (locatie: Kagerstraat), hebben een keuze uit gemaakt uit alle aangeleverde ontwerpen en hebben de bol geschilderd. Met enthousiasme en veel eigen inbreng hebben ze bepaald welke schetsen ze voor de bol wilden gebruiken en gedreven zijn ze aan de slag gegaan. Het was direct duidelijk dat het perspectief een grote rol zou gaan spelen. Deze leerlingen doen in 2024 eindexamen in het vak tekenen, en zijn ook buiten school actief in het maken van kunst.

Meer van hun werk: Yannick Wilthof, Madelief Gérard, Mats Schutz

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door het Da Vinci College, locatie: Kagerstraat, Leiden.

Dhr Dick Twigt (Hoofd Beheer & Organisatie, Da Vinci College): “Het Da Vinci College Kagerstraat vindt de adoptie van een Reuzebol om verschillende redenen een waardevol project. Ten eerste promoot het gezondheid en bewegen door fietsen aan te moedigen, in de hoop dat er veel leerlingen, collega’s maar ook ouders/verzorgers de gehele route een keer gaan fietsen. Dit past volledig in de ‘Gezonde School’ gedachte. Daarnaast biedt het project educatieve kansen, zoals het leren over kunst, lokale cultuur en geschiedenis. Wij hopen dat dit bijgedragen heeft en bijdraagt aan een positieve leeromgeving en betrokkenheid van de leerlingen bij hun omgeving.”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst in de tuin van het Da Vinci College, Kagertraat 7, Leiden.