Lisse – maandagmiddag 11 maart is de Reuzenbol ‘Multicolored Climbers’ onthuld op de hoek van het parkeerterrein tegenover het gemeentehuis van Lisse. Met deze onthulling staan er nu in totaal 66 bollen langs de fietsroute tussen Leiden en Haarlem, waarvan 19 in Lisse.

Adoptie Reuzenbol

De Reuzenbol, geadopteerd door de gemeente Lisse, heeft een mooie plek gevonden voor het gemeentehuis van Lisse en markeert zo het begin van het levendige centrum van Lisse. De bol werd onthuld door wethouder Riet Austie, samen met Jan van Vliet, voorzitter van de Stichting Gildemeesters Bollenstreek en de artiest achter de bol, kunstenaar Paul van den Aardweg.

v.l.n.r.: Riet Austie, Paul vd Aardweg, Wil Brouwer, Jan v Vliet.

Ontwerp

Paul van den Aardweg heeft zich laten inspireren door de verbinding tussen mens, bloem en kleur. Kleuren vormen de start van een nieuwe lente, groei en hoop. Elk jaar steken de bloemen hun kopjes boven de grond om hun kleuren te laten stralen. De Reuzenbol ‘Multicolored Climbers’ symboliseert de variatie in kleurenpracht van de bloembollenvelden én de mensen van over de hele wereld die jaarlijks Keukenhof komen bezoeken: gevarieerd in vorm en verschijning en op zijn mooist in harmonie.

De gemeente Lisse heeft deze bol met een specifieke reden uitgekozen. Riet Austie, wethouder Lisse: “Deze bol symboliseert de inclusieve samenleving waar we als Lisse voor staan. Een samenleving waarin iedereen er toe doet en iedereen meedoet en meedenkt.”

Bekijk hier het filmverslag en interview wat Omroep Bollenstreek heeft gemaakt over de onthulling.