Sassenheim – Woensdagmiddag 13 maart is de Reuzenbol ‘Dutch Blue Beauty’ onthuld door burgemeester Carla Breuer in de tuin van woonzorgcentrum Bernardus in Sassenheim. Met deze onthulling staan er nu 10 Reuzenbollen in Sassenheim.

De Reuzenbol is beschilderd door Ellen Hogewoning en is een eerbetoon aan 2 nostalgische bedrijven in Sassenheim. Het eerste bedrijf is aardewerkfabriek van Velzen, waar zij 10 jaar heeft gewerkt. Deze fabriek is actief geweest van 1942 tot 2002. De bol is geschilderd in delfts blauw plateel, zoals zij vele serviezen heeft beschilderd. Het tweede bedrijf is Woonzorgcentrum Bernardus Sassenheim waar zij 15 jaar heeft gewerkt en dat 100 jaar bestaat in 2024. De pauw staat symbool voor de trots, die de kunstenares voelt voor de zorg, die dit zorgcentrum al 100 levert. De mand met bloemen en de vogeltjes staan voor de huiselijkheid op deze locatie.

Op de foto van links naar rechts: Jan v Vliet, burg. Carla Breuer, Jeroen v Breda, Ellen Hogewoning, , Wil Brouwer, Wil van Leeuwen, Jolanda van Honk

De Reuzenbol is onthuld door burgemeester Carla Breuer samen met locatiemanager Jolanda van Honk en Wil van Leeuwen (bewoonster Bernardus Sassigt). De bol is geadopteerd door het Aannemersbedrijf van Breda uit Sassenheim met steun van de Pastorale commissie Bernardus, van Kesteren schildersbedrijf, Café de 2 Wezen en Ambra kozijnen.

Jeroen van Breda (Aannemersbedrijf van Breda): “Net als het project ‘Giant Tulip Bulbs’ draagt ons bedrijf de regio ook een warm hart toe. Met onze projecten proberen wij de regio een stukje mooier en aantrekkelijker te maken. Ons bedrijf bestaat al ruim 100 jaar, dus we weten hoe bijzonder dit is. Een Reuzenbol op deze bijzondere locatie zien we dan ook als een prachtige uiting en hebben veel waardering voor de Bernardus en voor de kunstenares Ellen Hogewoning.”

Jolanda van Honk (locatiemanager woonzorgcentrum Bernardus): “Wij zijn dankbaar dat kunstenares Ellen Hogewoning deze reuzenbol aan Bernardus aanbiedt als cadeau voor ons 100-jarig bestaan. We zien de bol als symbool van verbinding tussen ons verpleeghuis en de omgeving, de bollensector, waarin heel wat van onze bewoners heeft gewerkt. We zijn trots dat dit symbool van verbinding prominent zichtbaar is bij ons huis, zodat onze bewoners én de inwoners van de Bollenstreek ervan kunnen genieten.”