Sassenheim – Donderdag 21 april is de Reuzenbol ‘Geisha’ onthuld bij deLeeuw Flowerbulbs aan de Rijksstraatweg 52 in Sassenheim.

De Reuzenbol werd onthuld door de burgemeester van Teylingen, Carla Breuer, zij complimenteerde Jan van Vliet en zijn Gildemeesters om hun tomeloze enthousiasme voor dit project en noemde zichzelf ook al een ambassadeur van dit project. De onthulling werd verricht met behulp van de nieuwste kraan van Verschoor uit Sassenheim.

Hans Oudshoorn (directeur van Deleeuw Flowerbulb group in Sassenheim) was de eerste die het in 2018 aandurfde om een Reuzenbol te adopteren op het Bollenstreekgala. Oudshoorn: “Nederland is hét tulpenland bij uitstek, wereldwijd zijn we hierom beroemd en ik wil graag meehelpen dit uit te dragen hier in de bollenstreek! Dit ook gedragen door het uitstekende initiatief van de Gildemeesters Bollenstreek.”

De Reuzenbol ‘Geisha’ is beschilderd door kunstenaar Rik Smits. Het verhaal op deze bol gaat over het begeren van een illuster object, in dit geval de tulpenbol. Twee geisha’s koesteren beide een tulpenbol. Een van de geisha’s zit op een vogel en de ander op een bloem. Argeloos bewonderen ze hun tulpenbol, niet wetend dat ze worden bespied door kapers. Deze Reuzenbol is als allereerst beschilderd en was de start van dit unieke project, wat geen uitleg meer behoeft. Overal in de Bollenstreek zie je ze nu staan.