Haarlem – Op woensdag 13 april is de Reuzenbol ‘Bollenstreek’ bij ibis Styles Haarlem City onthuld. De burgemeester van Haarlem, Jos Wienen, onthulde de Reuzenbol bij het hotel. In de Duin- en Bollenstreek zijn al ruim 25 Reuzenbollen geplaatst. Deze bol is de 2e in Noord-Holland en er zullen er snel meer volgen.

Zowel burgemeester Jos Wienen als gildemeester Jan van Vliet spraken hun trots uit en na de onthulling van de Reuzenbol is er gezamenlijk geproost op het mooie project. De onthulling gebeurde op spectaculaire wijze, want de Reuzenbol staat in het water voor het hotel, dus er moest een speciale stelling gebruikt worden om het doek van de bol af te halen.

De Reuzenbol ‘Bollenstreek‘, die geplaatst is bij het Ibis Styles hotel is gemaakt door kunstenaar Wout Ruigrok uit Lisse. Op de Reuzenbol wordt het internationale karakter weergegeven van het effect wat de kleurige velden hebben op de miljoenen toeristen van ‘all over the world’. Dit is vormgegeven d.m.v. een vlaggenlandschap van bloeiende velden.