Vrijdagochtend 29 oktober is de Reuzenbol ‘Dutch Pour Flowers’ onthuld bij Menken Beheer aan de Heereweg 466 in Lisse. Met deze onthulling staan er nu 14 Reuzenbollen in de Bollenstreek. 

De Reuzenbol werd onthuld door de Burgemeesters van Lisse, Noordwijk en Teylingen; Lies Spruit, Wendy Verkleij en Carla Breuer. De bol is beschilderd door kunstenares Mary Willemsen uit Voorhout. Met een nieuwe techniek genaamd ‘Pouring Medium’, maakt Mary fantasiebloemen: kleurrijk, vrolijk en opvallend. Bij deze techniek maak je acrylverf vloeibaar door er water en andere vloeistoffen (medium) aan toe te voegen, zodat de verf kan gaan mengen, zonder dat alle kleuren een modderpoel veroorzaken. Eigenlijk weet je nooit wat er uit gaat komen en dat maakt het spannend en heel uniek.

Alex Menken (eigenaar van Menken Beheer): “Menken is op verschillende plekken in de Bollenstreek gevestigd. Daarom willen wij een bijdrage leveren aan dit goede idee om 80 Reuzenbollen te plaatsen in de hele Bollenstreek. De Heereweg is daar een uitstekende locatie voor. Het is een zichtlocatie met veel voorbijgangers. Menken de Vlag, de officiële naam van Menken Beheer, voelt zich Bollenstreker.”

v.l.n.r. Jan v Vliet, Wil Brouwer, Alex Menken, Lies Spruit, Wendy Verkleij, Carla Breuer, Mary Willemsen (foto: Els Bax)