Lisse – Zaterdag 08 oktober is de Reuzenbol ‘Dagje Bloemencorso’ onthuld bij Huys Dever in Lisse. De Reuzenbol is geadopteerd door de Stichting Accommodatie en Recreatie Lisse en geschonken aan ’t Huys Dever.

Reuzenbol ‘Dagje Bloemencorso‘ geschilderd door kunstenares Leontine vd Klugt uit Noordwijkerhout vertegenwoordigt een uniek evenement in de Bollenstreek. Het ‘Bloemencorso van de Bollenstreek’ is een kleurrijke stoet die elk voorjaar wordt gereden tussen Noordwijk en Haarlem op de eerste zaterdag na 12 april. Traditioneel start het corso, voorzien van verlichting, op vrijdagavond in Noordwijkerhout. De route gaat via Noordwijk, Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Bennebroek naar Haarlem. De tijdlijn van 24 uur op de bol geeft aan op welk moment van de dag de wagens de dorpen op de route passeren. Van elk dorp vindt u een markant herkenningspunt. De kleur groen staat symbool voor het voorjaar, de Narcis, Hyacint en Tulp zijn de bloemen, die het corso van kleur voorzien.

’t Huys Dever ligt aan de rand van Lisse en vindt zijn oorsprong waarschijnlijk in 1375. Het bloemencorso rijdt ook langs dit mooie monument en vindt je om die reden ook op de Reuzenbol.

Carla Kieft: “De Stichting Accommodatie en Recreatie Lisse beheert een fonds dat als doel heeft toeristische, recreatieve en culturele activiteiten in Lisse te ondersteunen. Het initiatief van de Gildemeesters Bollenstreek met de Reuzenbollen als kunstobject en een fietsroute door de streek realiseren, past daar uitstekend in. Huys Dever in Lisse is zo’n cultuurhistorische plek, dat die ook gepromoot kan en moet worden. Dit in combinatie met de beschildering van deze bol: de route van het Bloemencorso van de Bollenstreek met Lisse als centrum, is een unieke mogelijkheid om beide projecten/activiteiten te ondersteunen. Daarom heeft de Stichting gekozen voor adoptie van deze bol en die, na overleg met het Stichtingsbestuur van ’t Huys Dever, ter beschikking gesteld.”