Thema Reuzenbol – Dagje Bloemencorso

Het ‘Bloemencorso van de Bollenstreek’ is een kleurrijke stoet die elk voorjaar wordt gereden tussen Noordwijk en Haarlem op de eerste zaterdag na 12 april. Traditioneel start het corso, voorzien van verlichting, op vrijdagavond in Noordwijkerhout. De route gaat via Noordwijk, Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Bennebroek naar Haarlem. De tijdlijn van 24 uur op de bol geeft aan op welk moment van de dag de wagens de dorpen op de route passeren. Van elk dorp vindt u een markant herkenningspunt. De kleur groen staat symbool voor het voorjaar, de Narcis, Hyacint en Tulp zijn de bloemen, die het corso van kleur voorzien.

Reuzenbol 'Dagje Bloemencorso' - Leontine vd Klugt
Reuzenbol 'Dagje Bloemencorso' - Leontine vd Klugt
Reuzenbol 'Dagje Bloemencorso' - Leontine vd Klugt
Reuzenbol 'Dagje Bloemencorso' - Leontine vd Klugt

Kunstenaar – Leontine van der Klugt

Leontine van der Klugt (Noordwijkerhout) heeft haar opleiding genoten bij aan de kunstacademie van Leiden en Haarlem en bij Academie Filarski in Schijndel.Ze maakt muurschilderingen, schildert of maakt zeefdrukken op doek of papier. Niet alleen met acrylverf, maar ook met was, inkt, as of andere gemengde collagetechnieken. Ook werkt zij met perspex, beter bekend als Plexiglas. Deze manier van werken is vernieuwend, verrassend en daardoor bijzonder intrigerend. Leontine heeft een eigen atelier aan huis. Elke dag is zij bezig met kunst. Wanneer ze, om welke reden dan ook, een dag niet in haar atelier aan het werk is, dan nog is haar hoofd met iets creatiefs bezig. Meestal zelfs met meerdere dingen tegelijk.

Meer van haar werk: www.artemvivendi.com

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Stichting Accommodatie en Recreatie Lisse.

Carla Kieft: “De Stichting Accommodatie en Recreatie Lisse beheert een fonds dat als doel heeft toeristische, recreatieve en culturele activiteiten in Lisse te ondersteunen. Het initiatief van de Gildemeesters Bollenstreek de Reuzebollen als kunstobject en fietsroute door de streek realiseren past daar uitstekend in. Huys Dever is Lisse is zo’n cultuurhistorische plek die ook gepromoot kan en moet worden. Dat in combinatie met de beschildering van deze bol: de route van het Bloemencorso van de Bollenstreek met Lisse als centrum is een unieke mogelijkheid om beide projecten/activiteiten te ondersteunen. Daarom heeft de Stichting gekozen voor adoptie van deze bol en deze ter beschikking gesteld aan Huys Dever.

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst bij Huys Dever, Heereweg 349-A, Lisse