Thema Reuzenbol – Where passion comes to bloom

Deze Reuzenbol is in opdracht geschilderd voor Van den Bos Flowerbulbs B.V. Waar Jo van den Bos in 1946 vol passie, vanuit zijn huis in Maasdijk, begon met zijn ‘handel in bloembollen en bijzaken’ groeide dit uit tot een innovatief en internationaal netwerk.

De prachtige producten, de historie en de toepasselijke slogan van de organisatie ‘where passion comes to bloom’ inspireerde de kunstenares voor het thema van deze Reuzenbol. Op de Reuzenbol is een collage gemaakt van de vier bloembollen- en knollensoorten, roselily, lelie, freesia en calla, waarvan het bedrijf toonaangevend is in de preparatie, bewaring en export.

De reuzenbol symboliseert voor Nicoline de wereldbol waarop de organisatie zich verbindt tussen de vestigingen verspreid over de wereld.

Reuzenbol 'Where passion comes to bloom - Nicoline de Lijzer
Reuzenbol 'Where passion comes to bloom - Nicoline de Lijzer
Reuzenbol 'Where passion comes to bloom - Nicoline de Lijzer
Reuzenbol 'Where passion comes to bloom - Nicoline de Lijzer

Kunstenaar – Nicoline de Lijzer

Nicoline heeft van jongs af aan een grote passie gehad voor realistisch tekenen. Haar liefde voor schilderen ontstond in 2017 toen zij deelnam aan een schilderworkshop, waar ze ontdekte dat realistisch schilderen ook binnen haar bereik lag. Vanaf dat moment heeft het schilderen de overhand gekregen en heeft zij diverse schilderijen gemaakt met een geheel eigen stijl. Zo schildert Nicoline onder anderen portretten, vogels, engelen en stierenschedels met de daarin steeds terugkerende rozenkransen. Toen zij een prijs won voor haar tulpenschilderij ‘Look closer!’ tijdens de schilderwedstrijd ‘Kleurenpracht 2023’, georganiseerd door Museum De Zwarte Tulp, is Nicoline zich meer gaan richten op het schilderen van bloemen en is haar passie voor bloemen schilderen pas echt begonnen.

Meer van haar werk: www.nicolinedelijzer.nl

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Van den Bos Flowerbulbs B.V., Honselersdijk

Locatie

Deze Reuzenbol wordt binnenkort geplaatst bij Van den Bos Flowerbulbs BV, Boswoning 106, Honselersdijk.