Thema Reuzenbol – Santpoort

Op deze Reuzenbol zie je 3 plekken, die kenmerkend zijn voor het dorp Santpoort.

  1. Landgoed Duin en Kruidberg – Gekocht in 1635 door koning Willem III. Na vele eigenaren werd het landgoed in 1895 gekocht door Jacob Theodoor Cremer. Na de oorlog, werd het landgoed door de familie verpacht als hotel. Het hotel staat in het prachtige Nationaal park Zuid-Kennemerland.
  2. De Ruïne van Brederode – Met de ruïne worden de resten aangeduid van Kasteel Brederode te Santpoort Zuid. Het kasteel is in de 2e helft van de 13e eeuw gesticht door Willem I van Brederode
  3. De harddraverij – Sinds 1752 wordt er officieel gekortebaand. Met de kortebaan draverij, die ook in dorpen langs de bollenroute worden georganiseerd, In 2019 werd het voor de 260e keer georganiseerd en is het toen ook uitgeroepen tot de beste van Nederland
Reuzenbol 'Santpoort' - Clea Koehorst
Reuzenbol 'Santpoort' - Clea Koehorst
Reuzenbol 'Santpoort' - Clea Koehorst
Reuzenbol 'Santpoort' - Clea Koehorst

Kunstenaar – Clea Koehorst

Clea Koehorst-Eichhorn is geboren in Haarlem en is nu al 26 jaar woonachtig in het mooie Santpoort Noord. Ze werkt in de wijkzorg en heeft als hobby tekenen, schilderen en beeldhouwen. Clea heeft in de loop der jaren een aantal schilderworkshops bij diverse kunstenaars gevolgd en geëxposeerd. Ze schildert veelal bloemen, dieren, natuur en portretten.

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Stichting Nelis en van Dril, Heemstede en gedoneerd aan Hoeve Duin en Kruidberg.

Trudy van der Veldt (eigenaar Hoeve Duin en Kruidberg): “Deze bol geeft “kleur” aan onze locatie. Aangezien onze brasserie langs de fietsroute ligt, is dit een echte “eyecatcher” voor iedereen die voorbijgaat. Zowel voor onze lokale gasten als de vele toeristen, is dit een mooie toevoeging die iets meer “vertelt” over de omgeving. Wij vinden hem prachtig!”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst bij Brasserie Hoeve Duin en Kruidberg, Duin en kruidbergerweg 89, Santpoort.