Thema Reuzenbol – Monte Carlo

Op deze Reuzenbol ziet u de tulpen met de naam ‘Monte Carlo’. Dit is een dubbele vroege tulp, die bloeit in april en mei. De bladeren zijn lancetvormig en grijsgroen gekleurd. Het zijn heerlijk geurende, volle, semi-dubbele tot dubbele zwavelgele bloemen. Ze noemen dit ook wel een meerbloemige tulp (uit één bol komen meerdere bloemstengels). Deze bol past goed bij de locatie: Residence ‘Monte Carlo’. Dit was oorspronkelijk een bollenschuur, in 1930 gebouwd en is nu een rijksmonument.

Reuzenbol 'Monte Carlo' - Nicoline Heemskerk
Reuzenbol 'Monte Carlo' - Nicoline Heemskerk
Reuzenbol 'Monte Carlo' - Nicoline Heemskerk
Reuzenbol 'Monte Carlo' - Nicoline Heemskerk

Kunstenaar – Nicoline Heemskerk

Nicoline Heemskerk is geboren in Sassenheim (1967) en woont sinds 1989 in Warmond waar ook haar atelier is op Veerpolder 59. Zij studeerde tekenen/schilderen van 1994 – 1999 aan kunstacademie Wackers in Amsterdam en was tot 2003 fulltime illustrator op ontwerpstudio van Royal Sanders in Leiden. Daarna is Nicoline als zelfstandig kunstschilder/illustrator verder gegaan. Haar werk is kleurrijk en figuratief.

Meer van haar werk: www.nicoline-heemskerk.com

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door de Verening van Eigenaren van Residence ‘Monte Carlo’ in Sassenheim.

Margriet Verdegaal (Voorzitter VVE Residence Monte Carlo): “We wilden graag een kunstwerk aankopen voor onze tuin en kwamen na een zoektocht uit bij de Reuzenbollen. Heel passend, we wonen tenslotte in de Bollenstreek en in een voormalige bollenschuur!”. Residence ‘Monte Carlo’ was oorspronkelijk een bollenschuur, in 1930 gebouwd en is nu een rijksmonument.

Locatie

Deze Reuzenbol staat voor Residence ‘Monte Carlo’, Papendrechtlaan 1-23 in Sassenheim.