Thema Reuzenbol – Monet

In het midden van de 19e eeuw gebeurde er iets in Frankrijk, dat men daarvóór nooit had gezien. De Franse kunstschilders, die tot dan toe op hun zolderkamertjes hadden gewerkt, ontvluchtten de stad met hun schildersezel op hun schouders. Er begon een lange periode van reizen en trekken en daarbij kwamen ze ook in Nederland terecht. De bekende franse kunstschilder Claude Monet schilderde in 1886 in Oegstgeest en Rijnsburg. Op een mooie lentedag zat hij aan de Almondeweg, ter hoogte van de huidige Rijksweg A44 en schilderde de molens ‘Hoop doet leven’ (in 1999 verplaatst naar Voorhout) en ‘de Vlinder’ (omstreeks 1935 gesloopt). Van dit schilderij zie je een impressie op de voorzijde van de bol. Op de achterzijde zie je een impressie van het schilderij ‘Le bassin aux nympheas’ uit 1899.

Reuzenbol 'Monet' - Jan Hogervorst
Reuzenbol 'Pracht en praal vd Bollenstreek' - Jan Hogervorst
Reuzenbol 'Monet' - Jan Hogervorst
Reuzenbol 'Monet' - Jan Hogervorst

Kunstenaar – Jan Hogervorst

Jan Hogervorst woont al zijn hele leven in Lisse (De Engel). Hij heeft altijd in de Horeca gewerkt en is sinds drie jaar met pensioen. Hierdoor heeft hij meer tijd gekregen om zijn hobby: schilderen en tekenen weer op te pakken. Hij heeft dit al vanaf zijn schooltijd erg leuk gevonden, maar nooit echt tijd gehad om hier wat mee te doen. Schilderen en tekenen is zijn passie en hij doet dit met veel plezier en enthousiasme. Hij schildert eigenlijk alles wat hij leuk vindt en doet dat ook in opdracht.

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Vakantiepark Koningshof, Rijnsburg.

Penny en Pim Kromhout (Eigenaars Vakantiepark Koningshof): “Vakantie is meer is dan alleen onthaasten en opladen. Vakantie bestaat uit mooie ervaringen en nieuwe indrukken. Kunst en cultuur koppelen aan recreatie, is een fantastische bijdrage aan een vakantie met mooie ontdekkingen. We voelen ons zeer verbonden met de Bollenstreek.”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst bij Vakantiepark Koningshof, eerste Elsgeesterweg 8, Rijnsburg