Thema Reuzenbol – Geborgenheid

Deze Reuzenbol is geschilderd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van wooncomplex ‘Eikenhorst’ en verbeeldt het wonen in Lisse en dan vooral in de vertrouwde omgeving van dit wooncomplex. Het complex bestaat uit 192 woningen waar ouderen uit Lisse en Lisserbroek met veel plezier comfortabel, vertrouwd en veilig wonen. Doelstelling was dit tot uitdrukking te brengen op de bol. Vanwege de naam EIKenHORST (horst betekent ‘nest’ in het oud Germaans) heeft de kunstenaar gekozen voor een uitzicht van onder de beschermende armen van de eik. Een uitzicht over de bollenvelden uit de omgeving van Lisse, met de silhouetten van de markante architectuur van Lisse. Via dit uitzicht kom je in de oude (veilige) haven van Lisse terecht. Een nostalgisch beeld waar vroeger de tuindersvletten, met bloembollen, binnen liepen om daar geveild te worden in de veilinghuizen.

Reuzenbol 'terugblik' - anneke van kesteren
Reuzenbol 'Geborgenheid' - anneke van kesteren
Reuzenbol 'Geborgenheid' - anneke van kesteren
Reuzenbol 'Geborgenheid' - anneke van kesteren

Kunstenaar – Anneke van Kesteren

Anneke Van Kesteren (Lisse) genoot haar opleiding aan de vrije academie voor beeldende kunsten “Phychopolis” te Den Haag (1976-1980). Haar voornaamste studierichting aan de academie was de vrije schilderkunst. Sinds 1981 werkt van Kesteren als professioneel beeldend kunstenaar. Ze maakt voornamelijk olieverfschilderijen op linnen. Het belangrijkste thema en inspiratiebron voor van Kesteren, is het landschap. Landschappen gezien en ervaren op de verre reizen, maar ook zeker in de nabije omgeving. Landschappen van grote fenomenen: bossen, bergen, vlaktes, rivieren, moerassen, vulkanisch gebied en de solitaire boom. Juist daar ligt haar fascinatie.

Haar werk is aangekocht door particulieren, bedrijven en instellingen in binnen- en buitenland.

Meer van haar werk: www.annekevankesteren.nl 

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Stichting Huisvesting ’55-Plus’, Lisse

Carla Kieft (voorzitter Stichting Huisvesting “55-plus” Lisse): “Ter gelegenheid van ons 50-jarig bestaan wilden wij een blijvende herinnering hebben, die het veilige en comfortabele wonen in Eikenhorst in het centrum van ons mooie bollendorp verbeeldt. Een object dus waar de bewoners en de omgeving zich mee kunnen identificeren”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst bij seniorencomplex Eikenhorst, Eikenlaan 2, Lisse