Thema Reuzenbol – Fata Normala

Wout Ruigrok houdt van architectonische wanorde in zijn werk. Wanorde waarin hij graag harmonie en evenwicht schept. Hij is altijd op zoek is naar het nog onbekende beeld. Natuurlijk laat hij bovenop en ook erin de tulp tot bloei komen. Dat heeft hij nu eenmaal als voormalig bloembollenkweker. Voor hem is de combinatie van chaos en evenwicht altijd een belangrijk uitgangspunt in zijn werk en het liefst met ruime lucht erboven, zodat er ruimte blijft voor de kijker om te ademen. In deze Reuzenbol “Fata Normala” genaamd, vind je 31 tulpen als teken van verborgen schoonheid in dit geheel. Het was voor Wout de 2e Reuzenbol, die hij beschilderde en het was weer een feest om op zo’n ronde bol dit concept te kunnen uitvoeren.

Reuzenbol 'Fata Normala' - Wout Ruigrok
Reuzenbol 'Fata Normala' - Wout Ruigrok
Reuzenbol 'Fata Normala' - Wout Ruigrok
Reuzenbol 'Fata Normala' - Wout Ruigrok

Kunstenaar – Wout Ruigrok

Ruigrok (1954) begint in olieverf te schilderen op 11-jarige leeftijd en volgt later een opleiding bij FA Schools- international. In negentiger jaren woont en werkt hij met zijn gezin in Zuid-Californië en wint de ‘La Jolla Fine Art Prise’ en ontvangt de ‘Niche-Award’. Hij exposeerde bij o.a.: Trios Gallery, Los Manos, Escondido municipal Gallery etc.

In 2008 begint hij samen met Iet Langeveld, Dorte Rasmussen en Eliza Kopeck galerie/werkatelier PLAN4 in Lisse en koopt samen met Iet Langeveld in 2018 de Oude School (Heereweg 253, Lisse), waar zij werken wonen en muziek maken.

Meer van zijn werk: www.divertissimo.com

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door IAA – International Airfreight Associates B.V. , Schiphol.

Loes Beelen (sales-manager IAA):”Wij als IAA-fresh zijn blij op deze manier iets terug te geven aan de streek en het hele bloembollenvak als geheel, dat ons zoveel geeft d.m.v. de transporten door de lucht als over zee.”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst op de hoek Hoofdstraat/Roodemolenweg in Sassenheim