Thema Reuzenbol – Kleurrijk Bollenstreek

AkzoNobel is één van de grootste bedrijven van de bollenstreek en een bedrijf gespecialiseerd in het maken van verf. Zij hebben dus kennis van kleur. Hoe toepasselijk in een omgeving waar (vooral in het voorjaar) kleur de hoofdrol speelt met de prachtige bollenvelden. De kleuren die je in de natuur tegenkomt zijn soms bijna niet te geloven, zo krachtig, zo sprekend en zo helder. Als je deze kleuren in een kunstwerk wilt vangen, heb je goede verf nodig met sprekende pigmenten.

Reuzenbol 'Kleurrijk Bollenstreek' - Judith van der Meer
Reuzenbol 'Kleurrijk Bollenstreek' - Judith van der Meer
Reuzenbol 'Kleurrijk Bollenstreek' - Judith van der Meer
Reuzenbol 'Kleurrijk Bollenstreek' - Judith van der Meer

Kunstenaar – Judith van der Meer

Al 25 jaar maakt Judith kunst in opdracht. Zij heeft zich gespecialiseerd in muurschilderingen, waarbij zij zich vaak laat inspireren door de natuur. Haar werk is nogal divers: van kleine schilderingen bij particulieren tot grote kunstprojecten in opdracht van bedrijven en gemeenten. Ze hoopt met dit soort kleurrijke werken bij te dragen aan het leuker maken van openbare ruimtes.

Meer van haar werk: www.judithmuurschilderingen.nl

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door AkzoNobel, Sassenheim.

Herbert Donk (Site Director van AkzoNobel, locatie Sassenheim): “de Reuzenbol past goed bij de uitstraling van ons Coatings bedrijf in de gemeente Teylingen, waar Kleur een zeer belangrijke rol speelt. De Sikkens Toren linkt aan onze rijke Sikkens historie, roept jeugdherinneringen bij me op en mocht derhalve niet ontbreken. De fietsroute langs de kunstwerken, draagt bij aan ons beleid om gezond leven voor onze medewerkers te stimuleren”.

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst bij AkzoNobel
Rijksstraatweg 31, Sassenheim