Thema Reuzenbol – De oude duinen

Al vrij snel kwamen de telers erachter, dat bloembollen het best gedijen op zandgrond. Daarom zijn er in het verleden stukken duin afgegraven voor de grootschalige bloembollenteelt. Duinen en bollenvelden horen dus bij elkaar!

Reuzenbol 'de oude duinen' - judith van der meer
Reuzenbol 'de oude duinen' - judith van der meer
Reuzenbol 'de oude duinen' - judith van der meer
Reuzenbol 'de oude duinen' - judith van der meer

Kunstenaar – Judith van der Meer

Al 25 jaar maakt Judith kunst in opdracht. Zij heeft zich gespecialiseerd in muurschilderingen, waarbij zij zich vaak laat inspireren door de natuur. Haar werk is nogal divers: van kleine schilderingen bij particulieren tot grote kunstprojecten in opdracht van bedrijven en gemeenten. Ze hoopt met dit soort kleurrijke werken bij te dragen aan het leuker maken van openbare ruimtes.

Meer van haar werk: www.judithmuurschilderingen.nl

Geadopteerd door

Deze bol is geadopteerd door Nord Lommerse Flower Bulbs, Hillegom.

Erik Lommerse (directeur Nord Lommerse): “Nord Lommerse Flower Bulb Group is een familiebedrijf, wat sinds 1929 actief is in de bloembollen en is gevestigd aan de noordelijke gemeentegrens van Hillegom. De unieke locatie grenzend aan het Lokhosterduin laat nog duidelijk zien dat de bloembollenvelden door afgraving zijn ontstaan. Dit verklaart ook de keuze van het thema van de Bol: ‘De oude duinen’.”

Locatie

Deze bol is geplaatst bij Nord Lommerse Flower Bulb Group, Nieuweweg 2, Hillegom