Noordwijk – Woensdag 12 april is de Reuzenbol ‘Noordzee’ onthuld bij Museum Noordwijk. Deze Reuzenbol is door Gildemeesters Bollenstreek gedoneerd aan het museum en heeft een mooie plek voor het museum gekregen.

Al het leven komt uit de zee. De Noordzee is altijd zeer belangrijk geweest voor Nederland; het zorgt voor energie. Daarom heeft de kunstenaar, Peter Smit uit Amsterdam, gekozen om de zee op de Reuzenbol ‘Noordzee’ te schilderen; het leven komt uit de zee en geeft ons welvaart en plezier!

De Reuzenbol is onthuld door Hans Savenije (Bestuurslid Genootschap Oud Noordwijk) en het management van Museum Noordwijk. In Museum Noordwijk wordt veel aandacht besteed aan het leven met de zee door de eeuwen heen. Van Noordwijk als vissersplaats in de 20e eeuw tot toeristische badplaats in de 21e eeuw. De zee speelt daarin een centrale rol. Daarom is juist deze reuzenbol een mooie aandachttrekker voor Noordwijk aan Zee en voor het museum.

Op dit moment is er een expositie over Jan Hillebrand Wijsmuller (1855-1925) en Ludolph Georg Julius Berkemeier (1864-1930) te zien in het museum. De expositie werpt een nieuwe blik op het werk van twee meester schilders die in Noordwijk werkten en is te zien tot 17 september 2023.

v.l.n.r. Hans Savenije (GON), Wil Brouwer, Peter Smit, Jan v Vliet.