De gemeente Teylingen heeft drie Reuzenbollen geadopteerd van de Stichting Gildemeesters Bollenstreek. Dinsdag 15 februari, tekenden burgemeester Carla Breuer en de wethouders Heleen Hooij en Marlies Volten daarvoor de overeenkomst. In elke kern van de gemeente Teylingen zal een Reuzenbol geplaatst worden. In Voorhout komt de Reuzenbol bij de Boerhaave tuin, in Sassenheim bij park Rusthoff en in Warmond wordt nog een goede plek gezocht.

Burgemeester Carla Breuer mocht al een aantal keren een Reuzenbol onthullen en raakte enthousiast over het project ‘Giant Tulip Bulbs’. Na een bezoek van de wethouders Marlies Volten en Heleen Hooij aan de galerie in Lisse, waren ook deze overtuigd en werd er besloten tot adoptie.

v.l.n.r. Heleen Hooij, Jan van Vliet , Marlies Volten, Carla Breuer, Arno van Kempen, Wil Brouwer, Jeroen Tomassen

Op de kaart zetten
De Reuzenbollen zijn 1.85 meter hoog, hebben een omtrek van zes meter en worden geadopteerd door bedrijven en gemeenten die de Bollenstreek een warm hart toedragen. Eerder werden er al Reuzenbollen geadopteerd door de gemeenten Noordwijk, Hillegom en Lisse, maar Teylingen spant de kroon met maar liefst drie Reuzenbollen!
Met de adoptie draagt de gemeente bij aan het hogere doel van dit project; de Bollenstreek jaarrond op de kaart zetten.

Prachtig project
“Dit project van de Gildemeesters is heel bijzonder en zal een belangrijke bijdrage leveren aan de aantrekkelijkheid van de Bollenstreek”, aldus burgemeester Breuer. “Ik ben dan ook trots dat onze gemeente daar een belangrijke bijdrage aan levert.”

Kunstenaars
Elke Reuzenbol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio. Twee van de drie geadopteerde Reuzenbollen zijn gemaakt door kunstenaars uit Sassenheim, te weten Sonja van Egmond en Lisette Hogewoning. De derde bol is gemaakt door de Japanse kunstenares Ruri Matsumoto.

ANWB fietsroute
Dit voorjaar wordt er in samenwerking met Rent-a-bike van Dam uit Noordwijkerhout een fietsroute en app langs de bollen geïntroduceerd en ook de ANWB zal de Reuzenbollen opnemen in hun ‘Bollenstreek’ fietsroute. Dit zal vast tot extra toerisme leiden naar onze mooie streek.

‘Op pad’ – Lisette Hogewoning

‘Circle of life’ – Sonja van Egmond

‘DNA-3’ – Ruri Matsumoto