Vandaag zijn er twee Reuzenbollen in Hillegom onthuld. Deze Reuzenbollen stonden al even als ‘mysterieuze objecten met een jasje aan’. Met de plaatsing van deze twee manshoge kunstwerken zijn er nu tien Reuzenbollen geplaatst in de Bollenstreek. Langs de onthulde Reuzenbollen is de fietsroute van de ‘Giant Tulip bulbs’ nu een feit. De komende maanden worden er nog meer Reuzenbollen geplaatst en onthuld.

Maandag 19 juli werd Reuzenbol ‘Flying in full bloom’ van Donna Corbani, onthuld bij het pand van adoptant Royal Anthos op de Weerensteinstraat in Hillegom. ‘Royal Anthos behartigt wereldwijd de belangen van onder andere de handelsbedrijven in de bloembollensector. De Reuzenbol kun je dan ook zien als het handelsmerk van onze organisatie. Daarnaast steunen wij met de aanschaf van onze kleurige bol het initiatief van de Gildemeesters om de relatie tussen de Duin- en Bollenstreek en de bloembol te versterken’, aldus Henk Westerhof, voorzitter van Royal Anthos.

Daarna was het de beurt aan Reuzenbol ‘Vlinders’ van Anita van Diemen bij Boerderijwinkel Elsbroekerwei in Hillegom. Deze bol is geadopteerd door de Gemeente Hillegom en werd onthuld door wethouder Jan v Rijn samen met de kunstenares.

Met deze twee Reuzenbollen zijn er nu tien geplaatst in de Bollenstreek. Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum de Zwarte Tulp in Lisse. Je kunt de route ook bekijken op de website.