Donderdag 22 juli ’21 is de Reuzenbol bij CNB aan de Heereweg in Lisse onthuld. Ook deze Reuzenbol stond al even als een ‘mysterieus object’ voor het CNB-kantoor met een jasje aan. Met deze onthulling staan er nu elf Reuzenbollen in de Bollenstreek. Langs deze Reuzenbollen is de fietsroute van de ‘Giant Tulip bulbs’ uitgezet. De komende maanden worden er meer Reuzenbollen geplaatst en onthuld.

De Reuzenbol ‘Black Tulip 1 – Vincent van Gogh’ van Michel Hoogervorst is door twee CNB-medewerkers, John Meijer en Corine Rotteveel, onthuld. John was uitverkoren omdat hij deze week 45 jaar in dienst is van CNB. En Corine draagt het Reuzenbollenproject een warm hart toe door regelmatig van haar hardlooproute langs de Reuzenbollen te doen. Leo van Leeuwen, directeur van CNB zegt: ‘Wij hebben als CNB deze Reuzenbol geadopteerd en aangeboden aan de streek omdat wij in 2018, toen dit Reuzenbollenproject van de Gildemeesters van start ging, 100 jaar bestonden. Dit is ons cadeau om zo bij te kunnen dragen aan dit initiatief in onze streek’.

Met deze Reuzenbol zijn er nu 11 geplaatst in de Bollenstreek. Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum de Zwarte Tulp in Lisse. Je kunt de route ook bekijken op de website.