Donderdagochtend 30 september is de Reuzenbol ‘Kleurrijk Bollenstreek’ onthuld bij AkzoNobel aan de Rijksstraatweg 31 in Sassenheim. Met deze onthulling staan er nu 13 Reuzenbollen in de Bollenstreek. Langs deze Reuzenbollen wordt de fietsroute van de ‘Giant Tulip bulbs’ uitgezet.

De burgemeester van Teylingen, Carla Breuer onthulde de Reuzenbol ‘Kleurrijk Bollenstreek’ geschilderd door kunstenaar Judith van der Meer uit Warmond. Zij heeft de bol geschilderd in opdracht van AkzoNobel en heeft in haar verhaal verwijzingen gemaakt naar dit kleurrijke bedrijf. Je ziet de bollenvelden, maar ook het zo kenmerkende Sikkens gebouw.

Herbert van der Donk, Site Director van AkzoNobel, locatie Sassenheim: “de Reuzenbol past goed bij de uitstraling van ons Coatings bedrijf in de gemeente Teylingen, waar kleur een zeer belangrijke rol speelt. De Sikkens Toren linkt aan onze rijke Sikkens historie, roept jeugdherinneringen bij me op en mocht derhalve niet ontbreken. De fietsroute langs de kunstwerken, draagt bij aan ons beleid om gezond leven voor onze medewerkers te stimuleren”.

Meer lezen over het verhaal achter de Reuzenbol, klik HIER.