Hillegom – Op 29 september 2021 is het startsein gegeven voor een unieke samenwerking van het Fioretti College in Hillegom met de Gildemeesters Bollenstreek. Daarnaast is ook het bedrijfsleven betrokken in de productie van informatieborden.

De leerlingen van Fioretti College Hillegom hebben een informatiebord ontworpen, dat bij iedere Reuzenbol van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ wordt neergezet. In een feestelijke, maar regenachtige bijeenkomst is het startsein gegeven voor de productie van de borden. Onder leiding van docent Kees Laan hebben de leerlingen een ontwerp gemaakt. Vervolgens is een definitieve keuze gemaakt. Om het bord uiteindelijk ook te kunnen maken, is samenwerking gezocht met Cremer Speciaalmachines B.V. (Lisse) en Lo Minck (Lisserbroek).

Bovendien zullen de leerlingen ook een speciale informatie-zuil maken voor bij de ingang van Museum De Zwarte Tulp. Hier is het officiële startpunt van de fietsroutes, die de geplaatste Reuzenbollen tussen Haarlem en Leiden met elkaar verbindt.

Bekijk hieronder het filmpje wat gemaakt is door Bollenstreek Omroep over deze unieke samenwerking.