Lisserbroek – Donderdag 23 maart is de Reuzenbol ‘Wereld(bloem)bol’ onthuld bij Royal De Ree Holland B.V. in Lisserbroek. Met deze onthulling staan er 50 Reuzenbollen langs de fietsroute.

De Reuzenbol is onthuld door Jørgen de Ree en de wethouder economische zaken van de Haarlemmermeer, Marja Ruigrok. Op de Reuzenbol, geschilderd door Jan Hogervorst, zie je de wereldkaart, waar een tulpenbol uit barst.

Na een grote renovatie is het kantoor van Royal De Ree nu volledig toekomstbestendig en op vele manieren verbeterd. Royal De Ree houdt zich heel actief bezig met de toekomst. Met 10.000 zonnepanelen op het dak wordt energie gedeeld met een expediteur uit de buurt, die hier ‘s nachts de elektrische trucks kan opladen. Om dit moment te vieren is er een kunstwerk in de vijver geplaatst; een Reuzenbol.

Jørgen de Ree (CEO Royal De Ree): “Royal De Ree Holland ziet de Bollenstreek als de grootste show tuin van het bloembollen vak. Door een Reuzenbol te adopteren en ons aan te sluiten bij de fietsroute, dragen we bij aan de bekendheid van de bloembol en de beleving van de Bollenstreek. Wij werken met de natuur en geven deze weer door. We doen dit door het exporteren van bloemenbollen over de hele wereld. Deze bloemen zorgen voor veel kleur en vreugde in de tuinen van mensen. Dit doen we met oog voor de wereld, die letterlijk op de bloembol geschilderd staat: Royal De Ree Holland is Co2 neutraal en we streven naar een hele Co2 neutrale keten in 2024. Deze boodschap komt mooi naar voren in het kunstwerk.”