Voorhout, Dinsdagochtend 21 maart is de Reuzenbol ‘DNA-3’ onthuld in de tuin van appartementencomplex ‘Herenstaete’ in Voorhout. Met deze onthulling staan er nu vijftien Reuzenbollen in de gemeente Teylingen, waarvan vijf in Voorhout.

v.l.n.r.: Jeroen Tomassen, Heleen Hooij, Marlies Volten, burgemeester Carla Breuer, Reny Wietsma

 

Adoptie Reuzenbol
De Reuzenbol is geadopteerd door de gemeente Teylingen. De al enige tijd ‘ingepakte’ bol werd feestelijk onthuld door wethouder Marlies Volten, samen met de VvE Herenstaete en Stichting het Boerhaavehuis. VvE Herenstaete stellen hun tuin ter beschikking voor plaatsing van de bol. De vrijwilligers van de Stichting het Boerhaavehuis hebben het groen onder de bol gedoneerd en onderhouden het.

Ontwerp
De kunstenares Ruri Matsumoto is met haar ontwerp voor de Reuzenbol ‘DNA-3’ in de geschiedenis van de tulpenbollen gedoken.

‘DNA-perikelen’, zoals ze het zelf noemt, met name het Mozaïekvirus, leidde in de vroege zeventiende eeuw tot aantasting van het DNA van de tulpenbollen, met afwijkingen in de bloei – prachtig gevlamde tulpen – tot gevolg. De welbekende lijnen van DNA heeft de kunstenares opnieuw geordend, zodat zij de ‘mooie rafelrandjes’ van de echte wereld laten zien, die niet enkel bestaat uit rechte lijnen.