Katwijk – Zaterdagochtend 23 juli is de Reuzenbol ‘Rondje Katwijk’ onthuld bij strandcamping Zuidduinen in Katwijk. Met deze onthulling staan er nu 34 Reuzenbollen in de Bollenstreek.

De Reuzenbol werd onthuld door campingeigenaar Rozemarijn Dees samen met de kunstenares Mariska de Kok. Deze Reuzenbol is de 2e bol in de gemeente Katwijk en de 60e bol, die geadopteerd is.

Kunstenares Mariska de Kok uit Katwijk is geboeid door mensen. Omdat alle bollen samen een fietsroute vormen heeft Mariska speciaal gekozen voor fietsers, een brommer; vervoer op 2 wielen. Op de Boulevard in Katwijk, waar Mariska woont, zijn heel veel reizigers te zien. Deze mensen met hun verhaal zonder woorden, zijn haar inspiratiebron. Zij heeft hen gecombineerd met een kenmerkend symbool/gebouw van Katwijk aan Zee; de vuurtoren.

Rozemarijn Dees (eigenaar strandcamping Zuidduinen): “We wilden graag een bol adopteren en toen we in de galerie in Lisse kwamen om een bol uit te zoeken, zagen wij de bol van Mariska de Kok staan. Het was voor ons direct duidelijk, dat we die op onze camping wilden hebben. We verkopen in onze winkel al kunstkaarten van Mariska en hebben deze ook in onze huisjes hangen. Deze bol is een echte aanvulling daarop.”

De Reuzenbol staat op campingplaats nr 130, langs het fietspad wat door de duinen van Katwijk naar Wassenaar loopt, dus is zichtbaar voor iedereen, die daar langs fietst. De campinggast die zijn tent op plek 130 mag opzetten is een geluksvogel, want die heeft de hele vakantie uitzicht op dit prachtige kunstwerk!