Marysville, Ohio – De eerste Reuzenbol in de Verenigde Staten is een feit! Het bollenbedrijf Leo Berbee Bulb Co. heeft een Reuzenbol gekocht ter ere van hun 50-jarig bestaan en om hun verbinding tussen de USA en de Bollenstreek symboliseren.

In 1974 besloot het bedrijf Leo Berbee Bulb Co. uit Lisse om een vestiging in Marysville (Ohio) in de Verenigde Staten op te richten, met het doel om de distributie beter te regelen en om bollen op voorraad te hebben voor hoveniers, die pas laat in het seizoen orders krijgen om te planten. Het bedrijf is opgericht door Henk Berbee met zijn vrouw Marianne Beyk en is inmiddels overgedragen aan zijn kinderen Marjolein en Bob Berbee.

In opdracht van het bedrijf is er door kunstenaar Jan Hogervorst een Reuzenbol geschilderd met daarop typisch Hollandse dingen, zoals delfts blauwe klompen en uiteraard tulpen in alle kleuren.

Henk Berbee (directielid): “Wekelijks komen er via de lokale kamer van koophandel vele tourbussen ons bedrijf bezoeken. Deze winter willen we onder het thema ‘van bol tot bloem’ deze Reuzenbol als trekpleister in ons bedrijf tentoonstellen, met daarbij de gelegenheid om foto’s te maken. In de zomer van 2023 viert ons bedrijf het 50-jarig bestaan en zal de Reuzenbol een vaste plaats voor het bedrijf krijgen als symbool voor de verbinding tussen Marysville en de Bollenstreek.”

Na deze bol, zal er ook nog een Reuzenbol op weg naar Canada gaan, hiermee komt onze beroemde Bollenstreek nog meer op de internationale kaart te staan!