Thema Reuzenbol – Dutch Blue Beauty

Deze Reuzenbol is een eerbetoon van de kunstenares aan 2 nostalgische bedrijven in Sassenheim. Het eerste bedrijf is aardewerkfabriek van Velzen, waar zij 10 jaar heeft gewerkt. Deze fabriek is actief geweest van 1942 tot 2002. De bol is geschilderd in delfts blauw plateel, zoals zij vele serviezen heeft beschilderd. Het tweede bedrijf is Woonzorgcentrum Bernardus Sassenheim waar zij 15 jaar heeft gewerkt en dat 100 jaar bestaat in 2024. De pauw staat symbool voor de trots, die de kunstenares voelt voor de zorg, die dit zorgcentrum al 100 levert. De mand met bloemen en de vogeltjes staan voor de huiselijkheid op deze locatie.

Reuzenbol 'Dutch Blue Beauty' - Ellen Hogewoning
Reuzenbol 'Dutch Blue Beauty' - Ellen Hogewoning
Reuzenbol 'Dutch Blue Beauty' - Ellen Hogewoning
Reuzenbol 'Dutch Blue Beauty' - Ellen Hogewoning

Kunstenaar – Ellen Hogewoning

Ellen Hogewoning is van origine plateelschilderes en heeft 10 jaar op het schildersatelier bij Van Velzen aardewerkfabriek in Sassenheim gewerkt. Daarna heeft ze 32 jaar in de zorg gewerkt, waarvan de afgelopen 15 jaar in Woonzorgcentrum Bernardus Sassenheim. Nu zij met pensioen is, heeft zij het schilderen weer opgepakt.

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Aannemersbedrijf van Breda, Sassenheim
met steun van:
– Pastorale commissie Bernardus, Sassenheim
van Kesteren schildersbedrijf, Voorhout
Café de 2 Wezen, Sassenheim
Ambra kozijnen, Sassenheim

Jeroen van Breda (Aannemersbedrijf van Breda): “Net als het project ‘Giant Tulip Bulbs’ draagt ons bedrijf de regio ook een warm hart toe. Met onze projecten proberen wij de regio een stukje mooier en aantrekkelijker te maken. Ons bedrijf bestaat al ruim 100 jaar, dus we weten hoe bijzonder dit is. Een Reuzenbol op deze bijzondere locatie zien we dan ook als een prachtige uiting en hebben veel waardering voor de Bernardus en voor de kunstenares Ellen Hogewoning.”

Jolanda van Honk (locatiemanager woonzorgcentrum Bernardus): “Wij zijn dankbaar dat kunstenares Ellen Hogewoning deze reuzenbol aan Bernardus aanbiedt als cadeau voor ons 100-jarig bestaan. We zien de bol als symbool van verbinding tussen ons verpleeghuis en de omgeving, de bollensector, waarin heel wat van onze bewoners heeft gewerkt. We zijn trots dat dit symbool van verbinding prominent zichtbaar is bij ons huis, zodat onze bewoners én de inwoners van de Bollenstreek ervan kunnen genieten.”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst bij woonzorgcentrum Bernardus, Hoofdstraat 82, Sassenheim.