Hillegom – Op vrijdag 7 juni is de Reuzenbol ‘Where passion comes to bloom’ onthuld tijdens de Dutch Lily Days. De bol is geadopteerd door het bedrijf Van den Bos Flowerbulbs uit Honselersdijk. Hiermee halen zij het Reuzenbollen project uit de Bollenstreek naar het Westland.

De Reuzenbol is in opdracht geschilderd voor Van den Bos Flowerbulbs B.V. door Nicoline de Lijzer. Waar Jo van den Bos in 1946 vol passie, vanuit zijn huis in Maasdijk, begon met zijn ‘handel in bloembollen en bijzaken’ groeide dit uit tot een innovatief en internationaal netwerk. De prachtige producten, de historie en de toepasselijke slogan van de organisatie ‘where passion comes to bloom’ inspireerde de kunstenares voor het thema van deze Reuzenbol. Op de Reuzenbol is een collage gemaakt van de vier bloembollen- en knollensoorten, roselily, lelie, freesia en calla, waarvan het bedrijf toonaangevend is in de preparatie, bewaring en export. De Reuzenbol was te zien zijn tijdens de jaarlijkse Dutch Lily Days en zal op een later moment nog officieel onthuld worden bij het bedrijf in Honselersdijk.

Robert Piek (CEO Van den bos Flowerbulbs BV): “Het project ‘Giant Tulip Bulbs’ is een uniek initiatief dat een grote bijdrage levert aan de promotie van de bollensector. Niet alleen als cultureel erfgoed, maar ook als een bloeiende sector die een substantiële exportwaarde vertegenwoordigt en waarin vele mensen met veel plezier werkzaam zijn. Als marktleider in de export van leliebollen, calla’s en freesia’s vinden wij het belangrijk om dit unieke project te ondersteunen. Zeker ook omdat we hiermee het project door kunnen trekken naar het Westland. Wij zijn Nicoline de Lijzer zeer dankbaar voor haar ontwerp met een paar prachtige exemplaren uit ons assortiment.”

Willem-Jan van Graas (Manager Inkoop), Frans van der Weiden (Commercieel Directeur), Nicoline de Lijzer (Kunstenares), Rob Verbraeken (Manager Inkoop) en Robert Piek (CEO).