Lisse – Woensdag 21 juni is de Reuzenbol ‘Bloembollenkeuringsdienst’ onthuld bij de BKD in Lisse.

De Reuzenbol is door het personeel, ondersteund door Anthos en de KAVB, geschonken aan het bedrijf ter ere van het 100-jarig bestaan van de Bloembollenkeuringsdienst (BKD). De bol is onthuld door Kees van Ast (voorzitter van de BKD).

De Reuzenbol, geschilderd door Lisette Hogewoning, vertelt het verhaal van de BKD. Sinds 1923 is het keuren van bloembollen de kerntaak van de Bloembollenkeuringsdienst (BKD) in Lisse. Dit gebeurt via veldkeuringen, laboratoriumonderzoek en im- en exportinspecties. BKD bevordert de kwaliteit van bloembollen, ondersteunt de markttoegang en geeft (inter-) nationaal waarborgen voor de kwaliteit van bloembollen. BKD is daarmee een belangrijke schakel in de bloembollensector. De bol is geschilderd in de blauwe kleur uit het logo van de BKD en het topje is geïnspireerd op de voorzijde van het laboratoriumgebouw. De bol is geplaatst voor het kantoor van de BKD op de zwartelaan 2 in Lisse.

v.l.n.r. Coby Venema, Jan van Vliet, Wil Brouwer, Lisette Hogewoning, Bert Pinxterhuis, Kees van Ast. (foto door René Faas)