Santpoort – Woensdag 24 mei is de Reuzenbol ‘Santpoort’ onthuld bij Hoeve Duin en Kruidberg in Santpoort Noord. De Reuzenbol is onderdeel van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van de Gildemeesters Bollenstreek.

De Reuzenbol ‘Santpoort’ werd onthuld door het bestuur van de Stichting Nelis van Dril uit Heemstede (de adoptant) en de eigenaars van Hoeve Duin en Kruidberg.

Op deze Reuzenbol, beschilderd door Clea Koehorst, zelf woonachtig in Santpoort Noord, zie je 3 plekken, die kenmerkend zijn voor het dorp Santpoort.

  • Landgoed Duin en Kruidberg
  • De Ruïne van Brederode
  • De harddraverij

Foto: Paul Vreeker / United Photo’s

Trudy van der Veldt (eigenaar Hoeve Duin en Kruidberg): “Deze bol geeft “kleur” aan onze locatie. Aangezien onze brasserie langs de fietsroute ligt, is dit een echte “eyecatcher” voor iedereen die voorbijgaat. Zowel voor onze lokale gasten als de vele toeristen, is dit een mooie toevoeging die iets meer “vertelt” over de omgeving. Wij vinden hem prachtig!”

De Reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en anderen uit het hele gebied, die de Bollenstreek een warm hart toedragen. In de Bollenstreek zijn er op dit moment veel bollen te zien, maar de aansluiting naar de bollendorpen in Noord-Holland, moet nog wat op gang komen. Het zou mooi zijn als daar ook een mooie fietsroute uitgezet kan worden voor de liefhebber. Dus bedrijven, stichtingen en anderen in de gemeenten Heemstede, Aerdenhout, Haarlem, Zandvoort, IJmuiden zijn van harte uitgenodigd om eens kennis te komen maken met het project.