Lisse – Donderdagmiddag 28 maart is de Reuzenbol ’75 years and still counting’ onthuld in de vijver voor het pand van Cremer Speciaalmachines in Lisse. Zoals de titel doet vermoeden, is de bol speciaal gemaakt voor het 75-jarig bestaan van het bedrijf.

De Reuzenbol is beschilderd door Jan Hogervorst en vertelt het verhaal van Cremer Speciaalmachines. Op de reuzenbol wordt een Cremer bollentelmachine afgebeeld te midden van de prachtige tulpenvelden van de Bollenstreek. Hier wordt duidelijk hoe de bollen geteld worden tijdens het planten, na de bloei worden gekopt en gerooid, waarna ze door de telmachine gaan om vervolgens klaar te zijn voor de handel. Een Cremer bollentelmachine zoals deze is veelvoorkomend bij bloemenkwekers. Met deze onthulling staan er nu 21 Reuzenbollen in Lisse, waarvan 20 langs de fietsroute.

Mark van der Wolf (Algemeen directeur Cremer Speciaalmachines B.V.): “Ons bedrijf en onze producten zijn geworteld in de bollenstreek. Het Giant Tulip Bulbs project vinden we een prachtig initiatief om de streek nog mooier te maken, waar wij graag aan willen bijdragen.”

v.l.n.r.: Jan Hogervorst, Mark van der Wolf (directeur Cremer), Fred Cremer (oprichter), Wethouder Kees vd Zet, Wil Brouwer, Jan v Vliet, Lo Minck.