Thema Reuzenbol – Jachthaven Jonkman; Verleden tot heden

Deze reuzenbol verhaalt over de waterrijke historie van Jachthaven Jonkman in Sassenheim. Het verhaal begint aan de achterzijde verbeeld in een zwart-wit filmrol waarbij Opa Jonkman met zijn boot ‘De Johanna’ (tevens doopnaam van de huidige eigenaresse Jolanda Jonkman) vanuit Wassenaar zich op de Kaag en Braassem als schipper verhuurde voor rondvaarten voor de rijke klasse.

Op zijn fiets ontdekt hij een mooie plek nabij Sassenheim en stopt bij het prachtige huis. Hij creëerde hier door de jaren heen een warme, mooie groene oase voor watersporters, wat door de inzet van de nieuwe generaties tot op heden in ere wordt voortgezet. Deze generaties komen terug in het verhaal op de bol. In de zwart-wit filmrol vol historie zie je o.a. een speedboot met oma Jonkman en haar zoon (vader van huidige eigenaresse Jolanda Jonkman), zeilclub ‘de Boet’ en de jachthaven die steeds verder uitgroeit. Dit alles op de achtergrond van een oude kaart van de ‘Cage’ en een veelvoorkomende vis ‘de Brasem’. Dan gaat het zwart-wit over in volkleurige toekomstschetsen van bekende plekjes op de Kaag (o.a. theehuisje Warmond en de Kaagsociëteit), jachthaven personeelsleden, portretten van de eigenaren Hans en Jolanda op de vlag, hun honden van toen en nu en hun beide dochters op snelheid richting de toekomst.

Reuzenbol 'Jachthaven Jonkman' - Joyce van Caspel
Reuzenbol 'Jachthaven Jonkman' - Joyce van Caspel
Reuzenbol 'Jachthaven Jonkman' - Joyce van Caspel
Reuzenbol 'Jachthaven Jonkman' - Joyce van Caspel

Kunstenaar – Joyce van Caspel

Joyce van Caspel (1970, geboren in Amstelveen, getogen in Noordwijk) is in 2015 afgestudeerd aan de Amsterdamse Wackers academie. Direct na haar afstuderen won zij de ‘Young Talent Award’ van het Noordwijk Schilderfestival. Inmiddels is haar werk via Gallery PR2 al verkocht aan vele internationale kunstliefhebbers en heeft zij geëxposeerd in o.a. Amsterdam en Breda.

Alles wat haar raakt en inspireert, wil zij het liefst direct vastleggen op doek, ze heeft dan ook bijna altijd haar schetsboekje op zak om niets te missen. Haar voorliefde gaat uit naar haar Berg-Atelier in de ongerepte Tsjechische Alpen of haar knusse werkatelier aan de Kaag, waar zij door de natuur geïnspireerde doeken, beelden of schetsjes maakt. Maar ze is vooral bekend geworden door haar beeldschone naakten en ragfijne portretten, die wereldwijd verkocht zijn. Zij heeft naast haar werk als Diabetes-Consulent ook een passie voor (portret)boetseren/ beeldhouwen, pianospelen en koor-zang.

Meer van haar werk: www.joycevancaspel.exto.nl

Geadopteerd door

Deze bol is geadopteerd door Jachthaven Jonkman, Sassenheim

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst bij Jachhaven Jonkman
Jachthaven 1, 2172 JX Sassenheim