Thema Reuzenbol – Genieten

In de bollenstreek treft de toerist een bijzonder breed spectrum van attracties aan. De kunstenaar heeft op deze Reuzenbol een collage geschilderd van alles wat de Bollenstreek biedt. De combinatie van al deze mogelijkheden tref je nergens anders aan.

Het Europese Space Research and Technology Centre ESTEC, gelegen tussen Noordwijk en Katwijk, biedt toeristen met de Space Expo een museum voor ruimtevaartgeschiedenis. Speciaal voor kinderen zijn er ook actieve workshops. Het prachtige duinlandschap heeft een rijkdom aan flora en fauna en leent zich uitstekend voor wandelingen, fietstochten en paardrijden. In de bollenstreek zijn fraaie polders, met sloten, molens en uitgebreide fietspaden. Via het Jan Verweij bezoekerscentrum kunnen toeristen zich voorbereiden op het spotten van veel verschillende soorten vogels, die in de polders en de duinen te vinden zijn. Op de meren zoals de Kagerplassen is het uitstekend zeilen langs een afwisselend boerenlandschap met koeien in de wei. Het brede strand aan de rand van de Bollenstreek behoort tot de schoonste stranden waar het heerlijk ontspannen is.

Reuzenbol 'Genieten' - Kees Putman
Reuzenbol 'Genieten' - Kees Putman
Reuzenbol 'Genieten' - Kees Putman
Reuzenbol 'Genieten' - Kees Putman

Kunstenaar – Kees Putman

Kees Putman (Noordwijk 1951) zat op de koninklijke academie beeldende kunsten in Den Haag. Kees heeft geschilderd en getekend zolang hij zich kan herinneren. De zee blijft hem fascineren. Kalm, woest, strelend of beukend, het maakt niet uit. Hemel en aarde maken van de eeuwig bewegende watermassa een eindeloze variatie van tinten. Soms een ingetogen palet van getemperde grijzen, dan weer een intrigerende waaier van kleuren. Genoeg inspiratie voor een schilderleven. Maar ook het land en de mens blijven hem boeien. Naast schilder is hij ook filmer, fotograaf, schrijver en dichter

Meer van zijn werk: www.keesputman.nl

Geadopteerd door

Deze Reuzenbol is geadopteerd door Wilma Wonen, Utrecht.

Louis van Loon, projectontwikkelaar bij Wilma Wonen: “Nieuw Trompenburg ontwikkelen we midden in een bestaande wijk. Fijn dat we op deze manier iets terug kunnen geven aan de buurt en ondertussen een steentje bijdragen aan ‘Giant Tulip Bulbs’ ,dat het grootste aaneengeschakelde kunstproject in de wereld is. We selecteerden drie reuzenbollen en lieten omwonenden hun stem uitbrengen. Mooi hoe alle kwaliteiten van de Bollenstreek in één ontwerp zijn gevat.”

Locatie

Deze Reuzenbol is geplaatst op de Achterweg (ter hoogte van het praatbankje), Lisse