Thema Reuzenbol – De beleving van Marlijn

De kunstenares is opgegroeid in Katwijk. Haar vader heeft gevaren op de ‘Katwijk 164’; een vissersboot. Om deze reden heeft ze op de achterzijde van de bol een ode aan haar vader geschilderd; een bomschuit omgeven door het strand en de zee, waarvan zij zo vaak met haar ouders, broer en zus heeft genoten in haar jeugd. Op de voorzijde staat een popje, waar Marlijn om bekend is. Het lijfje is een tulp, wat symbool staat voor de Bollenstreek en de Keukenhof. Met daarnaast zwarte tulpjes verwijzend naar het museum de Zwarte Tulp in Lisse.

Reuzenbol 'de beleving van Marlijn' - Marlijn Colijn-Rous
Reuzenbol 'de beleving van Marlijn' - Marlijn Colijn-Rous
Reuzenbol 'de beleving van Marlijn' - Marlijn Colijn-Rous
Reuzenbol 'de beleving van Marlijn' - Marlijn Colijn-Rous

Kunstenaar – Marlijn Colijn-Rous

Marlijn is in 2005 begonnen met schilderen, nadat ze door ziekte thuis kwam te zitten. Het schilderen was een mooie afleiding in die periode, ze maakte poppetjes met armen en benen, waarin ze (wat later naar voren kwam) de ziekte had verwerkt. De kanker die op haar armen en benen zat, zat ook de armen en benen van de poppetjes. Elk popje heeft een ander lijfje, zoals een theepot of een klokbloem en elk poppetje heeft vrolijke kleurtjes. Zo heeft zij van iets negatiefs iets positiefs gemaakt en meer bekendheid gegenereerd voor melanoomkanker.

Van de poppetjes zijn meerdere producten gemaakt zoals bekers, dekbedovertrekken, broodtrommels en nog veel meer, die verkocht worden in haar webwinkel. Naast het ontwerpen en schilderen, werkt Marlijn in de zorg en figureert zij in verschillende films of TV series.

Meer van haar werk: www.marlijnpoppendijn.nl

Geadopteerd door

Deze bol is nog niet geadopteerd

Locatie

Deze bol is nog niet geplaatst