Voorhout 17 mrt ’21 – Vandaag werd de Reuzenbol ‘De Bolle(n)schuur’ van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ geplaatst bij De Tulperij in Voorhout. Kunstenaar Simon Balyon is de maker van dit manshoge kunstwerk. Met de plaatsing van deze Reuzenbol wil De Tulperij de start van het bollenseizoen symbolisch aftrappen. Een publiekstrekker is het nu nog niet omdat als gevolg van de huidige coronamaatregelen er geen verkeersbewegingen gestimuleerd mogen worden.  

De Reuzen(bloem)bol is 1.85 meter hoog en onderdeel van een groot kunstproject in de Bollenstreek. Van Leiden tot aan Haarlem worden de komende tijd zo’n 80 bollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn straks een mooie nieuwe toeristische attractie voor de streek. Zo worden tussen deze bollen fietsroutes aangelegd. ‘Giant Tulip Bulbs’ is een project van de Gildemeesters Bollenstreek.

De Reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en anderen uit het hele gebied. Er zijn al een flink aantal bollen geadopteerd. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio. Komend jaar worden dat er nog meer. De bollen worden zo geplaatst dat er twee mooie fietsroutes door de Bollenstreek gemaakt kunnen worden. Een heel aantal van de beschilderde bollen zijn nu al te bewonderen in Galerie de Zwarte Tulp in Lisse. Hier wachten de kunstwerken op hun mooie plekje in de streek.

Wil je de Reuzenbol van alle kanten bekijken, ga dan naar de pagina van deze bol: De Bolle(n)schuur