Op maandag 19 april heeft het personeel van Hobaho by Dümmen Orange een bijzonder cadeau overhandigd aan de directie en managementteam van Hobaho. Het cadeau; een Reuzenbol is overhandigd ter ere van het 100-jarig jubileum van Hobaho. Op 18 april werd de organisatie officieel 100 jaar.

De Reuzenbol heeft als thema ‘Ode aan het handwerk in de bloembollenteelt’.  De bloembollenteelt is al sinds vroeger tijden erg arbeidsintensief met veel handwerk. Ondanks de mechanisatie wordt er vandaag de dag nog steeds veel met de handen gewerkt, zoals bijvoorbeeld ziek-zoeken, koppen, planten of pellen van bloembollen. Door te ‘borduren’ (ook arbeidsintensief) op de Reuzenbol maakte beeldend kunstenaar uit Lisse, Trude Hol, de vertaalslag en eert zij het handwerk in de bloembollenteelt. Het thema sprak het Hobaho personeel zeer aan, ook mede omdat ze alleen maar met kruisjes heeft gewerkt, wat een mooie link is naar het kruisen van bollen. Veredeling is een belangrijk onderdeel van de organisatie, en daarmee krijgt het thema nog een extra verdiepingslaag.

Hobaho algemeen directeur Foeke Gardenier; “Als management waren we zeer verrast door dit gebaar van het personeel. We hebben een mooi team en zijn bijzonder blij met dit cadeau”. Hobaho heeft de bol gekocht, maar zal meegenomen worden in de toeristische route en op afstand te bewonderen zijn.

Klik HIER om meer te lezen over de Reuzenbol.