16-06-2020

Dankzij de inzet van Gildemeesters Bollenstreek worden er komend voorjaar op verschillende plekken in Teylingen en de regio GIANT TULIP BULBS geplaatst. Uit Teylingen hebben de kunstenaars Lisette Hogewoning en Nicoline Heemkerk al een manshoge bloembol mogen beschilderen.

De Bollenstreek is vooral in het voorjaar een enorme toeristische attractie. Met alle bloeiende bollenvelden en de Keukenhof komen er jaarlijks honderdduizenden toeristen naar onze streek. Maar de Bollenstreek is jaarrond de moeite waard om te bezoeken. Daarom is de Stichting Gildemeesters Bollenstreek in 2018 gestart met het kunstproject reuzen bloembollen.

Route langs de GIANT TULIP BULBS

De manshoge kunstwerken in de vorm van een tulpenbol worden door verschillende kunstenaars uit de Bollenstreek beschilderd. Als het aan de Gildemeesters ligt zullen er de komende tijd in de Bollenstreek, van Leiden tot aan Haarlem, 80 reuzenbollen geplaatst worden die allemaal een eigen verhaal vertellen.

Wanneer alle kunstwerken zijn geplaatst, komen er twee fietsroutes en als je die beide fietst, zie je alle reuzenbollen. Op deze manier krijgen we een mooie route die langs 80 reuzenbollen voert. Met dit mooie kunstproject zetten we de Bollenstreek nog meer op de kaart! – Jan van Vliet, projectdirector GIANT TULIP BULBS

Adopteer een reuzenbol

De Reuzenbollen kunnen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven en gemeenten door de hele streek. Al een flink aantal bedrijven en organisaties doen mee aan dit project, omdat het hun streek en dus ook hun bedrijf of organisatie op de kaart zet, maar er wordt nog gezocht naar meer bedrijven, die een reuzenbol willen adopteren.

Wil je meer informatie over het adopteren van een reuzenbol neem dan contact op met Jan van Vliet: 06 – 53 84 78 79 of Wil Brouwer 06 – 47 56 46 41.

In de galerie De Zwarte Tulp aan de Kanaalstraat 33 in Lisse zijn de reeds beschilderde reuzenbollen te bewonderen. De galerie is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag of volg de activiteiten via Facebook, Instagram en LinkedIn

bron: www.inteylingen.nl

Lisette Hogewoning - Reuzenbol 'Smile'

Lisette Hogewoning – Reuzenbol ‘Smile’

Nicoline Heemskerk - Reuzenbol 'Jan Steen'

Nicoline Heemskerk – Reuzenbol ‘Jan Steen’