10-06-2020

De Bollenstreek is vooral in het voorjaar een enorme toeristische attractie. Met alle bloeiende bollenvelden en de Keukenhof komen er jaarlijks honderdduizenden toeristen naar onze streek. Maar de Bollenstreek is jaarrond de moeite waard om te bezoeken. Daarom is de Stichting Gildemeesters Bollenstreek in 2018 gestart met het kunstproject ‘Giant Tulip Bulbs’.

Kunstproject

De manshoge kunstwerken in de vorm van een tulpenbol worden door verschillende kunstenaars uit de Bollenstreek beschilderd. De komende tijd zullen in de Bollenstreek, van Leiden tot aan Haarlem 80 reuzenbollen geplaatst worden, die allemaal een eigen verhaal vertellen. Wanneer alle kunstwerken zijn geplaatst, komen er ook twee fietsroutes. Als je die beide fietst, zie je alle Reuzenbollen. Op deze manier krijgen we een mooie route, die langs 80 Reuzenbollen voert. Met dit mooie kunstproject zet de Stichting Gildemeesters Bollenstreek de streek nog meer op de kaart!

Adopteren

De Reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten etc. door de hele streek. Al een flink aantal bedrijven en organisaties doen mee aan dit project, omdat het hun streek en dus ook hun bedrijf of organisatie op de kaart zet, maar er wordt nog gezocht naar meer bedrijven, die een Reuzenbol willen adopteren.

Meer informatie hierover, neem contact op met: Jan van Vliet T. 06-538 47 879 of Wil Brouwer T. 06-475 64 641 – info@gildemeestersbollenstreek.nl