04-09-2020

GIANT BULB WALK

Donderdag 03 september was er voor de Gilde-leden van Museum de Zwarte Tulp een speciaal event georganiseerd. Gilde-leden zijn ondernemers en particulieren, die het erfgoed en de cultuur van de Bloembollenstreek een warm hart toedragen, die het financieel mogelijk maken het museum in stand te houden en zelfs te laten groeien.

Deze Gilde-leden kregen een exclusieve wandeling langs ‘Bolstreet’ aangeboden. Voor deze gelegenheid waren 12 Reuzenbollen op een route van het Museum naar de Galerie aan de Kanaalstraat 33 in Lisse geplaatst. Zo konden zij als Gilde-lid al vast voorproeven, wat er komende jaren in héél de Bollenstreek te zien zal zijn.

De eerste wandeling startte om 15.00 uur vanaf het museum, de laatste wandeling ging om 18:30 van start. Na ontvangst met koffie/thee en een gebakje, werden zij door een gids langs de Reuzenbollen geleid. Negen kunstschilders, te weten: Kees Putman, Iet Langeveld, Trude Hol, Lisette Hogewoning, Lisette Marije Eisinga, Joyce van Caspel, Mary Willemsen en Nicoline Heemskerk vertelden daar het verhaal achter hun bol. De wandeling eindigde in de Galerie De Zwarte Tulp, waar nog meer Reuzenbollen te zien waren. Onder het genot van een hapje en drankje kregen de Gilde-leden nog meer informatie over het project GIANT TULIP BULBS en konden zij de mini-bollen en mediumbollen bewonderen, die in de galerie te koop zijn.