Noordwijkerhout – Donderdagochtend 11 januari is de Reuzenbol ‘Bloeiende Tulpenbol’ onthuld bij het Leeuwenhorst College in Noordwijkerhout.

Aan de leerlingen uit de Art klas 3 van het Teylingen College Leeuwenhorst is gevraagd een verhaal te schrijven over de bollenstreek; wat spreekt je aan aan de bollenstreek en wat zouden anderen moeten weten over de streek. Gebaseerd op dit verhaal, hebben ze ontwerpen gemaakt voor de Reuzenbol. Het uiteindelijke ontwerp voor deze bol is gebaseerd op het verhaal van leerling Mengqi Ye. De bol is beschilderd door de leerlingen: Mengqi Ye, Tala Hejazi Kilani, Nicole Man, Mirre ten Hoopen, Willemiek van der Hulst, Carlijn van Alphen, Roos Vletter en Nena Oud.

Kees Vreugdenhil: “De Stichting Fioretti Teylingen heeft besloten om drie Reuzenbollen te adopteren vanuit educatief oogpunt. We willen bij onze leerlingen betrokkenheid creëren bij de ontwikkeling van hun omgeving en we willen dat ze trots zijn op hun eigen regio – de Duin- en Bollenstreek!” Deze bol is de tweede uit de serie van de drie, die geplaatst is. De andere Reuzenbol staat bij de KTS in Voorhout en de derde bol zal later dit jaar geplaatst worden geplaatst bij het Fioretti College in Lisse.

Foto door Wendy Weijers (Blik op Noordwijk)