WARMOND, 19 september 2020 – De CEO van Albert Heijn, Marit van Egmond onthulde en doopte vrijdag in Warmond een manshoge tulpenbol, beschilderd door de Warmondse kunstenares Nicoline Heemskerk.  De bol is onderdeel van het kunstproject ‘GIANT TULIP BULBS’, een initiatief van Stichting Gildemeesters Bollenstreek, die 80 van deze bollen laat beschilderen en plaatsen in de regio van Leiden tot aan Haarlem. De Warmondse tulpenbol is de eerste bol die daadwerkelijk geplaatst is in de Bollenstreek.

Nicoline Heemskerk maakte op de bol haar versie van het schilderij ‘In weelde siet toe’ van Jan Steen, een van zijn kenmerkende huishoudelijke taferelen. In deze versie van dit meesterwerk zitten verwijzingen naar Warmond verwerkt en grappige producten die een knipoog geven aan Albert Heijn Warmond, sponsor van deze bol. De supermarkt levert hiermee een bijdrage aan het op de kaart zetten van Warmond als Jan Steen-dorp. De bekende schilder uit de Gouden Eeuw woonde en werkte een aantal jaar in Warmond. Tijdens de onthulling was Jan Steen er zelf ook. Hij gaf aan erg vereerd te zijn dat Warmond nog zo aan hem denkt en dat hij nog voortleeft in dit mooie dorp.

Marit van Egmond doopte de bol met een toepasselijk Jan Steen biertje, dat sinds kort door de plaatselijke Julianabrouwerij is toegevoegd aan het assortiment en verkrijgbaar is in Warmond. Ze gaf aan niet heel vaak ‘lintjes te knippen’ maar voor Warmond een uitzondering te maken. Ze is zelf opgegroeid in Etten-Leur, waar Vincent van Gogh een belangrijke rol gespeeld heeft. Zodoende was ze meteen gecharmeerd van het verhaal over Jan Steen dorp Warmond.

Warmond aan de Kaag is erg blij met de adoptie van de bol door Albert Heijn Warmond. Voorzitter Arjan Heijl: “Dit is weer een stap verder in de versterking van de Jan Steen beleving. We hebben deze bol dan ook toegevoegd in de wandeling én in de speurtocht die via de IZI travel-app te zien is. Ook wordt de bol straks een onderdeel van een mooie fietsroute door de Bollenstreek.”

bron: www.de Teyding.nl, (Foto: Henk Keijzer)