Leiden – Donderdag 04 mei is de Reuzenbol ‘de Muze’ onthuld in het Bio Science Park in Leiden.

De Reuzenbol op de J.H. Oortweg is onthuld door Martien Hogewoning (Bio Science Park) en Gerda Schukking (LEVEN! magazine én Gildemeester Bollenstreek voor de regio Leiden).

Deze bol met de titel ‘de Muze’ toont de archetypische muze, een jeugdige vrouw in de uiterlijke verschijning van de geisha, die vier verschillende elementen koestert. Een tulpenbol, een tulp, een vlinder en een waaier. Al deze elementen zijn synoniem met schoonheid en de geisha zelf ook. Ze representeren elegantie en verleidelijkheid, maar tegelijkertijd ook kwetsbaarheid. Deze bol is geschilderd door kunstenaar Rik Smits en geadopteerd door de J.C. Ruigrok stichting uit Heemstede. Deze stichting heeft als doel het ondersteunen van initiatieven op het gebied van cultuur, sport & bewegen, natuur & milieu, levensbeschouwing en de ondersteuning van sociaal-maatschappelijke projecten.

Martien Hogewoning (BioPartner Center Leiden): Enige tijd geleden werden we door de Gildemeesters benaderd met de vraag of we bij 1 van onze gebouwen in het Bio Science park een bol wilde plaatsen, om zo ook in de gemeente Leiden aandacht te vragen voor het kunstproject ‘Giant Tulip Bulbs’. Leiden maakt misschien niet direct deel uit van de bollenstreek, maar er is weldegelijk een verbintenis. In de gebouwen van Biopartner alleen al werken 1000 mensen, waarvan een groot deel afkomstig is uit de Bollenstreek, dus de bol zal hier zeker ook gewaardeerd worden. Aan de hand van de verwijzing op het fraaie bordje hopen we ook dat onze bezoekers (veelal ook internationaal) daardoor ook uitgenodigd worden om verder te kijken dan alleen de stad Leiden en een bezoek te brengen aan de bollenstreek.

v.l.n.r. Martien Hogewoning, Gerda Schukking, Jan v Vliet